Kyckling alá Gunnar

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket saftig kycklingrätt som passar till finare middagar.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling (tinad)
  • 1 liten burk konserverad persika
  • 1 liten burk konserverad aprikos
  • 1 gul lök
  • 3 dl grädde
  • 1 höns-buljong tärning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka persika, aprikos, lök. Spar saften!
    2. Fyll kycklingen med det hackade.
    3. Placera den fyllda kycklingen i en ugnsfast gryta (gärna en lergryta, Römertopf)
    4. Häll grädde, ½ dl saft från vardera burk, höns-buljong runt om kycklingen.
    5. Salta, peppra.
    6. 175 grader i ca 50 minuter.
    7. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben