Risrätt med kyckling, champinjoner och ägg.
Snabblagat och mina barn tycker om det.
Ingredienser
175 g långkornigt ris
4 ägg
75 g smör
100 g champinjoner
175 g kokt eller grillad kyckling
4-5 msk matlagningsgrädde
Salt
Peppar
2 msk hackad persilja
Instruktioner
- Koka riset i rikligt med saltat vatten i 10 minuter.
Under tiden, hårdkoka äggen i ca 10 minuter, rensa och skär champinjonerna i bitar.
- Häll av eventuellt överflödigt vatten från riset, skala och dela äggen i bitar.
- Smält smöret i en kastrull och fräs champinjonerna tills de får en fin gyllenbrun färg. Blanda ner riset, äggen, kycklingen skuren i bitar och smaksätt med salt och peppar.
- Blanda sedan ner grädden och låt koka i ca 15 minuter. Om man vill kan man servera med finhackad persilja.
- Det är inte meningen att riset skall bada i sås, därav så lite grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)