Kyckling all'indiana

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Risrätt med kyckling, champinjoner och ägg. Snabblagat och mina barn tycker om det.

Ingredienser

  • 175 g långkornigt ris
  • 4 ägg
  • 75 g smör
  • 100 g champinjoner
  • 175 g kokt eller grillad kyckling
  • 4-5 msk matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Koka riset i rikligt med saltat vatten i 10 minuter. Under tiden, hårdkoka äggen i ca 10 minuter, rensa och skär champinjonerna i bitar.
    2. Häll av eventuellt överflödigt vatten från riset, skala och dela äggen i bitar.
    3. Smält smöret i en kastrull och fräs champinjonerna tills de får en fin gyllenbrun färg. Blanda ner riset, äggen, kycklingen skuren i bitar och smaksätt med salt och peppar.
    4. Blanda sedan ner grädden och låt koka i ca 15 minuter. Om man vill kan man servera med finhackad persilja.
    5. Det är inte meningen att riset skall bada i sås, därav så lite grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben