Kyckling arrabiata

Serverar: 4 portioner

Jättegod kycklingrätt.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 grovhackad gul lök
  • 8 skinn och benfria kycklinglår skurna i småbitar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk chiliflagor
  • 400 g konserverade tomater
  • 2½ dl kycklingbuljong
  • 375 g penne eller makaroner
  • Ruccola till garnering
  • Riven Parmesan till servering
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stekgryta. Häll ner lök och fräs den mjuk under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt kycklingen och stek den gyllene i ytterligare 5 minuter.
    2. Rör ner vitlök, paprikapulver och chiliflagor och fräs ytterligare 1 minut. Rör ner tomater och buljong, salta och peppra efter smak och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 15-20 minuter, tills kycklingen är genomkokt och såsen krämig.
    3. Koka under tiden pastan al dente enligt instruktioner på förpackningen i en rymlig gryta. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i den tomma grytan. Vänd ner kycklingen i pastan. Skeda upp i djupa tallrikar och garnera med ruccolablad. Servera genast med riven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben