Kyckling baiti

Serverar: 4 portioner

En mild, fyllig currygryta gjord på färdigköpt baitikrydda för att det ska gå fortare. Smaken och konsistensen är fräsch.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 8 små potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 cm färsk ingefära
  • 4 tsk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 2 msk baiticurrypasta
  • 1 knippa färsk koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 4 portioner basmatiris
  • Citronklyftor
  • 4 msk naturell yoghurt
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär kycklingfiléerna i bitar och potatisarna i klyftor. Finhacka löken och ingefäran. Pressa vitlöken.
    3. Värm en stekpanna med oljan. Fräs kycklingen tills den blivit gyllengul i kanterna och vit runtom, ca 4 minuter.
    4. Blanda ner potatis, lök, vitlök och ingefära, fräs ytterligare 4 minuter tills det stekta fått fin färg.
    5. Tillsätt tomaterna, buljong och currypasta och låt det koka upp. Sjud sakta i 20 minuter tills kycklingen blivit genomkokt och såsen tjocknat.
    6. Rör ned hackad koriander och salta och peppra om det behövs.
    7. Servera kycklinggrytan med basmatiris, yoghurt och citronklyftorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben