Kycklingköttet blir både saftigt och smakrikt av ost och bacon.
Ingredienser
4 kycklingbröst
100 g Cambozola Balance
8 skivor bacon
Nymalen svartpeppar
1 dl torrt vitt vin
2 msk kalvond (Touch of Taste)
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Befria kycklingbrösten från eventuella ben, skinn och fett.
Skär en sned skåra på längden i köttets ovansida så att det bildas en ficka.
Dela Cambozolan i 4 avlånga bitar och placera dem i "bröstfickorna". Vira baconskivorna hårt runtom och fäst eventuellt med tandpetare.
Bryn kycklingen runtom i lite matfett. Peppra och lägg över köttet i traktörpanna.
Häll vin, grädde och kalvfond i stekpannan och låt det koka samman till en simmig konsistens. Smaka av och sila såsen. Häll såsen över kycklingen och låt allt puttra varsamt i ca 10 minuter.
Lägg upp kycklingen på tallrik och nappera (dra över) med såsen. Bjud lättkokta smörångade broccolibuketter och potatiskroketter till.