Kyckling balance

Serverar: 4 portioner

Kycklingköttet blir både saftigt och smakrikt av ost och bacon.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 100 g Cambozola Balance
  • 8 skivor bacon
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk kalvond (Touch of Taste)
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Befria kycklingbrösten från eventuella ben, skinn och fett.
    2. Skär en sned skåra på längden i köttets ovansida så att det bildas en ficka.
    3. Dela Cambozolan i 4 avlånga bitar och placera dem i "bröstfickorna". Vira baconskivorna hårt runtom och fäst eventuellt med tandpetare.
    4. Bryn kycklingen runtom i lite matfett. Peppra och lägg över köttet i traktörpanna.
    5. Häll vin, grädde och kalvfond i stekpannan och låt det koka samman till en simmig konsistens. Smaka av och sila såsen. Häll såsen över kycklingen och låt allt puttra varsamt i ca 10 minuter.
    6. Lägg upp kycklingen på tallrik och nappera (dra över) med såsen. Bjud lättkokta smörångade broccolibuketter och potatiskroketter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben