Kyckling Bodinese

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegott!

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfileer
  • 8 skivor bacon (gärna mager)
  • Ca 200 g ädelost, typ Bavaria Blue (ej för stark)
  • 200-300 g riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Eventuellt 1-2 vitlöksklyftor
  • Provencalsk örtblandning (om man gillar detta)
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfileerna på hög värme så att de får fin färg. Salta och peppra. Inte genomstekta utan bara brynta.
    2. Lägg fileerna i en ugnsfast form och gör 2-3 djupare snitt i var och en. Tryck i ädelost i snitten. Riv eventuellt vitlöksklyftor på fileerna Lägg baconskivorna på fileerna Strö över örtblandningen Täck med riven ost
    3. In i ugnen på 175-200 grader i 10-15 minuter (tills kycklingen är vit rakt igenom)
    4. Strö över lite grönt typ örtblandning eller färsk persilja
    5. Servera med pasta eller någon potatisrätt. Vid pasta: Koka den i grönsksbuljong, häll av vattnet när pastan är al dente och ringla en fruktig olivolja över så den inte klibbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben