Kyckling cacciatore

Serverar: 6 portioner

Här har vi använt svamp och paprika, men du kan egentligen använda alla möjliga sorters grönsaker till denna läckra gryta.

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår utan skinn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt (valfritt)
  • 200 g champinjoner
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 6 dl Napolitanasås
  • 3 dl rött vin
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 1 dl skivade oliver
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Använd en skarp kniv för att skära bort yttersta delen av lårbenet. Vänd kycklingbitarna i mjölet tills de är täckta av mjöl. Släng överblivet mjöl.
    2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingen och bryn den runt om.
    3. Skala och skiva löken tunt. Skala vitlöken. Skiva chilifrukten och champinjonerna. Ansa och strimla paprikorna.
    4. Tillsätt lök och pressad vitlök till kycklingen och bryn ytterligare 2 minuter. Tillsätt Napolitanasås, rött vin, buljong, oliver och chili. Låt koka upp. Sätt ner värmen och låt sjuda i ca 30 minuter eller tills kycklingen är färdig och såsen har tjocknat.
    5. Tillsätt champinjoner och paprika, krydda med peppar och låt sjuda ytterligare 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben