420 kalorier per portion
Du kan byta ut kycklingen mot vilket kött du vill, även fisk.
Ingredienser
200 g äggnudlar
2 tsk sesamolja
4 salladslökar
1 msk ostronsås
2 kycklingfiléer
400 g vitkål
150 g färska champinjoner
2 morötter
1 ½ dl kycklingbuljong
2 msk soja
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, låt dem rinna av och blanda dem med 1 tsk av sesamoljan.
- Skiva salladslökarna, champinjonerna och strimla vitkålen. Skär morötterna i tändstickstora strimlor.
Finhacka kycklingfiléerna, nästan som till en färs.
- Värm en wok eller stor stekpanna med resten av sesamoljan, woka salladslök, ostronsås och kycklingfärs i 3-4 minuter.
- Tillsätt kål, svamp, morötter och buljong, lägg på lock och låt sjuda i 3-4 minuter eller tills morötterna är nätt och jämnt mjuka. Ta av locket och låt koka ytterligare 3 minuter eller tills vätskan kokat bort.
- Rör ner sojan, tillsätt nudlarna och woka tills allt är genomvarmt.
- Servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)