Kyckling Filipin

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart god och lättlagad kycklingrätt; har dock ingen aning om varifrån namnet kommer...

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 4 dl crème fraîche (34%-ig blir godast)
  • 2 msk sojasås
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1 msk fint stött grönpeppar
  • Till garnering
  • 1-2 dl jordnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader Rensa kycklingen och lägg bitarna i en ugnssäker, smord form.
    2. Koka ihop crème fraîche, soja, senap och grönpeppar och rör tills ingredienserna blandats. Bred blandningen över kycklingköttet.
    3. Grädda i ugn 15-20 minuter. När det återstår ett par minuter av tiden i ugnen strös jordnötterna över gratängen så att de får fin färg.
    4. Servera med kokt ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Annelie1969 31 januari 2009

    Den var mycket god, men jag är allergisk mot jordnötter men tog cashewnötter istället och det var nog minst lika gott. /Annelie

    kantomen 24 februari 2010

    Detta gjorde min mamma när jag var liten, och det var nog min favoritmat!! Roligt att ha hitat ett recept, detta ska jag prova, tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben