Kyckling för vitlöksälskaren

Serverar: 3 portioner

Varning för att umgås med de som inte ätit detsamma de närmsta timmarna! Men underbart gott är det.

Ingredienser

  • 1 st kyckling (styckas i 6 - 8 bitar)
  • 8 - 10 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vitt vin
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • Kall örtsås
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen i 6 - 8 bitar och tag bort skinnet så mycket det går. SE UPP för småben, tag bort dem noga. Stora ben får sitta kvar.
    2. Skiva vitlökarna tunt. Smält smör i en grytorna och fräs vitlöken lätt på svag värme. Bryn ej!
    3. Lägg över kycklingbitarna i grytan och vänd dem i vitlöken. Strö över saltet och pepparn. Häll över vin och sjud under lock ca 40 minuter. Lyft sedan av locket och låt allt vin koka bort. Vänd de möra kycklingbitarna och låt dem få lite färg.
    4. Lägg upp och garnera med färska kryddor och limeklyftor.
    5. Servera med jasminris eller röd quinoa och någon sås på crème fraiche och färska örter, t. ex. citron och örtsås under rubriken såser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben