Kyckling från Indien (Viktväktarrecept)

Serverar: 4 portioner

Poängvärde per portion: 5

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, 500 g
  • 1/2 citron
  • 1 pkt saffran
  • 250 g yoghurt naturell lätt max 0,5%
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk kummin, malen
  • 1 msk koriander, malen
  • 1 msk ingefära, malen
  • 1 krm cayennepeppar
  • 30 g majonnäs lätt max 38%, 2 msk
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt max 8%
  • 2 msk timjan, färsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk margarin flytande
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingfiléerna i en skål och droppa över pressad citron. Blanda ut 1/2 paket saffran med 1 msk hett vatten och pensla köttet.
    2. Blanda lättyoghurt, pressad vitlök, kummin, koriander, ingefära och cayennepeppar till en marinad. Häll marinaden över kycklingen och ställ i kylen 5-6 timmar.
    3. Skrapa av marinaden. Pensla en form och filéer med en blandning av flytande margarin, 1/2 paket saffran och 1 tsk salt. Stek i 200 grader i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    4. Gör en sås av lättmajonnäs, matlagningsyoghurt, hackad timjan, salt och peppar. Servera med ris och en sallad med cocktailtomater, strimlad rödlök och färsk koriander samt såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben