Kyckling från Vonnas

Serverar: 6 portioner

Det här är ett mycket bra ,men lite tidskrävande recept. Smakar godare än gott

Ingredienser

  • 1,6- 1,8 kg Kyckling (eller kycklingdelar), helst färsk
  • cirka 100 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • 3 tunt skivade morötter
  • 10 små steklökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar färsk dragon (eller 2 tsk torkad)
  • 1 dl dragon vinäger
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl buljong
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl skållade tomater utan innanmäte
  • 1 msk hackad persilja
  • kokt ris
  • Instruktioner

    Gör så här. 1. Dela kycklingen i portionsbitar: lår bröstbitar och vingar. Bryn dem i en tjockbottnad gryta med smöret. Skär kråset och även bortputsade bitar smått och bryn även dessa i grytan. Krydda med sal och peppar. 2. Sätt ugnen på 250 grader. 3. Lägg det brynta kråset i botten av grytan, varva morötter lök , vitlök och kycklingbitarna och krydda med dragon. Lägg locket på grytan och och ställ in den i ugnen. Slå efter en kvart på vinägern lite itaget -spar ett par matskedar- och fortsätt steka ytterligare 15-20 minuter. 4. Ta upp kycklingdelarna och håll dem varma . Spar putsbitarna i grytan. Slå på 1-2 msk vinääger i grytan samt vinet och buljongen. Låt såsen koka ihop till hälften utan lock och tillsätt yttligare en aning dragon. 5. Koka under tiden de skollade tomaterna så att den mesta av vätskan försvinner. 6. Passera såsen från grytan genom en sil ner i en kastrull. Rör ner tomatpure, senap och lite mjöl i den avsilade såsen. Slå sist i grädden och låt såsen koka utan lock tills den tjocknar. 7. Tillsätt de ihopkokta tomaterna och smaka av såsen. Runda av med en klick smör. 8. Slå såsen över kycklingen. Strö på persiljan och servera kycklingen med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben