Kyckling gratäng med creme fraiche

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och enkel gratäng som passar till vardags och fest.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon
  • 1 ask (2 dl) Arla creme fraiche Franska örter
  • 1 dl grädde
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 dl riven ost
  • 2 klyftor (pressad) vitlök
  • 1-2 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Strimla kycklingen och klipp baconet i små bitar. Stek under omrörning tills baconet är knaprigt och kycklingen genomstekt, salta och peppra.
    3. Blanda creme fraiche, grädde, ost, vitlök och senap i en skål.
    4. Lägg kycklingröran i en ugnsfast form och häll över såsen.
    5. Grädda i ugn i ca 10 minuter. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fuling 10 april 2012

    God! Det enda negativa var att vitlöken tog över lite för mkt. Tar nog bara i en klyfta nästa gång..

    Relaterade Artiklar

    Gräddig timjankyckling
    Gräddig timjankyckling Precis som tidigare är den perfekt i kall mat...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben