Kyckling i apelsin- och dragonsås

Serverar: 4 portioner

Dessa ljuvligt möra kycklingfiléer serveras i en smakrik apelsin- och dragonsås. En perfekt middag.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer à 150 g
  • 2½ dl kycklingbuljong
  • 1 msk dragonvinäger
  • 2 tsk fint rivet apelsinskal
  • ½ tsk strösocker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk Maizena
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • Instruktioner

    1. Dela varje kycklingfilé i fyra strimlor på längden. Blanda buljong, vinäger, apelsinskal, socker och vitlök i en skål. Lägg kycklingen i marinaden och vänd kycklingköttet så att det täcks helt av marinad. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylen 2½ timma, vänd köttet ofta.
    2. Ta ut kycklingen ur kylen 30 minuter innan den ska tillagas. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna och fräs löken 2-3 minuter tills den börjar mjukna.
    3. Låt kycklingköttet rinna av, spara marinaden, och lägg kycklingen i stekpannan. Bryn köttet 5 minuter, vänd ofta så att strimlorna blir brynta runtom.
    4. Blanda Maizena med marinaden. Tillsätt blandningen till pannan och låt sjuda ca 5 minuter tills såsen börjar tjockna. Blanda ner persilja och dragon och låt sjuda ca 1 minut. Servera genast med ris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben