Kyckling i chilikokos-sås

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

Underbart gott... servera gärna gurka och isbergssallad och en färsk nybakad baugette till...

Ingredienser

  • 4 msk olja
  • 1½ skivad gul lök
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 tsk garam masala
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 900 g kycklingfilé eller benfria lårfileér
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 - 3 krm gurkmeja
  • salt
  • peppar
  • 2 röda paprikor
  • 5 dl kokos mjölk
  • 1 kött eller hönsbuljongstärning
  • Instruktioner

    1. Hetta upp ca hälften av oljan i en stor panna. Lägg i löken och bryn den under omrörning. Tillsätt kokosflingor, garam masala, vitlök och ingefära. Fräs blandningen på svag värme tills den blir brun. Ta det från värmen, låt svalna och mixa blandningen.
    2. Hetta upp resten av oljan i en stor panna och lägg i kycklingen skuren i bitar, Rör om och tillsätt chilipulver, gurkmeja, salt och peppar. Tillsätt röd paprika i mindre bitar.
    3. Rör ner lök/kokosblandningen och stek kycklingen tills den är klar. Tillsätt kokosmjölken och smulad buljongtärningen och sjud blandningen några minuter. Späd med vatten om den känns för tjock.
    4. Servera med basmatiris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben