Kyckling i cidersås med smördeg.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Läcker stuvning av kyckling, russin och syltlök i cidersås - försvinnande gott!

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • Ägg till pensling
  • 1 kyckling
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • 1 msk citronsaft
  • Cidersås
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl torr cider
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 syrligt äpple i små tärningar
  • ½ dl russin
  • 1 dl inlagda syltlökar
  • Ev 1 tsk potatismjöl
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär av ett par centimeter på smördegsplattorna och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 15 minuter tills de har fått fin färg.
    3. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Dela kycklingen i halvor och krydda med salt och peppar. Lägg halvorna i långpannan och pensla med smält smör och citronsaft. Stek kycklingen i ugnen i 45 minuter.
    4. Vispa ur långpannan med buljongen. Häll skyn i en kastrull tillsammans med cider och koka ihop till 2 dl. Tillsätt grädde, äpple och russin och koka såsen i 5 minuter. Är såsen för tunn, red av den med potatismjöl utrört i lite vatten.
    5. Rensa kycklingköttet från skrovet och skär köttet i små fina bitar. Blanda ner kött och syltlök i såsen och värm. Smaka av med salt och peppar.
    6. Dela smördegsbitarana i över- och underdel och lägg på tallrik. Fördela kycklingstuvningen på smördegsbotten och strö på hackad persilja. Lägg på smördegslocket och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben