Kyckling i currysås

Serverar: 4 portioner

Tro det eller ej, men denna otroliga kycklingrätt lever upp till förväntningarna! Kokos och russin som garnering ger extra piff.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 2 krm stött kummin
  • Knappt 1 tsk curry
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 litet äpple
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl lättyoughurt
  • 1½ msk russin
  • 1½ msk kokosflingor
  • 1½ msk finhackad färsk koriander eller persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp matfettet på medelvärme i en stor, fettsnål stekpanna. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor och låt dem bli genomstekta så att köttsaften inte längre är rosafärgad, minst 10 minuter. Lägg upp filéerna på serveringsfat, täck över med folie och håll varmt.
    2. Sänk till lägsta värme under stekpannan. Tillsätt kummin och curry och låt fräsa under omrörning i 1 minut. Tillsätt vitlök, lök och äpple och låt fräsa samman under fortsatt omrörning tills grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter.
    3. Häll på buljongen, koka upp och sjud ca 5 minuter tills såsen tjocknar. Mixa buljongblandningen och youghurt i en mixer eller matberedare med metallknivar till en slät sås.
    4. Skeda såsen över kycklingfiléerna. Strö russin, kokosflingor och korianderblad över. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben