Kyckling i druvsås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott både till vardag och fest.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling ca 1,3 kg eller kycklingfiléer
  • 1 citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk smör + 1 msk olja, till stekningen
  • 4 dl blå eller gröna druvor, ca
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2-3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond, ca
  • 1 msk teriyakimarinad, ca
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i bitar, gnid in kycklingbitarna med citronen, salta och peppra. (Spara citronen).
    2. Bryn kycklingen och dela druvorna. Lägg i hälften av druvorna och späd med vatten, låt puttra i 20 min.
    3. Tillsätt grädde och smaka av med fonden och marinaden, pressa i lite saft av citronen (som du sparade) i grytan och låt koka i 5 min. Häll i resten av druvorna i grytan.
    4. Servera med ris eller potatisklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben