Kyckling i enkla thaisåsen

Serverar: 4 portioner

En ny kycklingfavorit kommer här lastad med asiatiska smaker.

Ingredienser

  • 3 dl jasmin- eller basmatiris
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven ingefära
  • ½ msk sambal oelek
  • 1 citrongräs
  • 2 tsk olivolja
  • 8 kycklinglårfiléer, ca 500 g
  • 70 g färsk spenat
  • ½ tsk salt
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime, i klyftor
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Blanda kokosmjölken med fisksås, sambal oelek, ingefära och finhackat eller utbankat citrongräs. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 minuter. Vänd ner spenaten.
    3. Servera kycklingen med kokt ris, färsk koriander och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben