Kyckling i foliepaket

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

Ett Viktväktarrecept.

Ingredienser

  • 1 tsk vegetabilisk olja
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • 120 g kycklingfilé
  • 1 liten vitlöksklyfta; hackad
  • 1 msk purjolök, finhackad
  • 50 g champinjoner; finhackade
  • 30 g vitt bröd; smulat
  • Blandade örtkryddor, en stor nypa per portion
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Pensla en fyrkantig, ca 20 cm bred bit aluminiumfolie per portion med lite av oljan. Skär purjolöken och moroten i tunna skivor och lägg dem mitt på folien.
    2. Skär igenom nästan halva kycklingfilén på längden. Hetta upp resten av oljan i en liten kastrull, tillsätt vitlöken och stek den hastigt i 1 minut. Tillsätt purjolöken och champinjonerna och stek dem i 3 minuter tills de mjuknat. Rör ner brödsmulorna i champinjonblandningen och smaksätt med örtkryddor, salt och peppar.
    3. Stoppa in fyllningen i kycklingbröstet, lägg det ovanpå morötterna och purjolöken, häll över vattnet och vik ihop folien till ett tätt paket. Lägg foliepaketet i en ugnssäker form och ugnsbaka rätten i 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben