Kyckling i gräddig vitvinssås

Serverar: 4 portioner

Kyckling, champinjoner och vitlök får koka i buljong och vin.

Ingredienser

  • 700 g lår- eller kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • Svenskt smör
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Dela kycklingen i mindre bitar. Fräs detta i smör tillsammans med 1–2 hackade vitlöksklyftor. Häll på buljong och vin och låt det hela småkoka i ca 20 minuter.
    2. Vispa ihop grädde och mjöl och rör ned det i grytan. Låt det hela koka i 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben