Kyckling i grönsaksstuvning

Utgå från färdiggrillad kyckling, så har du en snabblagad middag - fast food.

Ingredienser

  • 2 grillade kycklingar
  • 200 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm muskotnöt
  • 2 msk finhackad salladslök
  • 2 dl torrt vitt vin eller hönsbuljong
  • 1 hårdkokt ägg i skivor
  • Instruktioner

    1. Borsta champinjonerna rena och skär dem i skivor. Skala och skiva morötterna.
    2. Hetta upp 2 msk smör i en gryta och fräs morötter och champinjoner tills de får lite färg. Pressa ner vitlöken. Strö över mjöl, salt och peppar. Blanda om väl.
    3. Finhacka salladslöken. Stycka kycklingen i mindre bitar. Lägg ner i grönsaksblandningen, strö över muskot och salladslök. Tillsätt vin och låt grytan koka i 5 minuter.
    4. Garnera med äggskivorna. Servera genast.
    5. Gott med kokt ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben