Kyckling i gudagod sås

Serverar: 4 portioner

Denna såsen går inte av för hackor. Champinjoncreme och vitlök blir så gott ihop.

Ingredienser

  • 4 Kycklingfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 burk champinjoncreme (à 185g)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk konc. kycklingfond
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk maizenaredning för brun sås
  • 1 tsk soja
  • Instruktioner

    Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i smör i en stekgryta eller stekpanna med lock. Häll över 1/2 dl vatten och efterstek under lock så att kycklingen blir helt genomstekt, ca 10 minuter. Ta upp kycklingen, tillsätt 2 dl vatten, champinjoncreme, matlagningsgrädde, crème fraiche, kycklingfond och pressa i vitlöken. Låt såsen sjuda några minuter och red sedan av med maizenaredning. Låt sjuda 1 minut och smaka sedan av med lite soja. Lägg tillbaka kycklingen i grytan. Servera med pressad potatis, broccoli och morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben