Kyckling i kokos-och ajvarsås

Serverar: 4 portioner

Snabblagat och supergott! Ajvar ger en härlig smak och must till den goda såsen. Rätten är även god att variera med lax.

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör att steka i
  • 340 g ajvar relish
  • 2 dl kokosmjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 70 g färsk bladspenat
  • Servering
  • Gott bröd, kokt ris eller annat gryn
  • Instruktioner

    1. Putsa kycklingfiléerna och skär dem i strimlor. Skiva svampen, finhacka lök och vitlök och fräs med kycklingen i smör. Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölk, salt och peppar och häll i pannan.
    2. Låt allt koka ihop i några minuter. Halvera tomaterna. Tillsätt tomater och bladspenat och hetta upp snabbt.
    3. Servera grytan som den är, tillsammans med ett gott bröd eller kokt ris eller annat gryn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben