Kyckling i lergryta med pasta och citronsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En jättegod kyckling som är lägg att tillaga

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 1 gul lökar
  • 2 citroner
  • 1 knippe persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • Flytande kycklingbuljong efter tycke
  • Saft av en ½ citron
  • Pasta
  • Tagliatelle (går även att använda annan pasta, te x glutenfri)
  • Instruktioner

    1. Lägg först lergrytan i vatten i minst 30 minuter
    2. Fyll kycklingen med lök, citron och persilja. Lägg sedan kycklingen i lergrytan, salta och peppra på kycklingen. Resten av fyllningen som inte får plats i kycklingen kan ni lägga runt om i lergrytan.
    3. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in lergrytan i ugnen när den är kall i 90 min.
    4. Koka pastan som det står på paketet så att den blir klar samtidigt som kycklingen
    5. När det är ca 5 min kvar på kycklingen kan ni börja med såsen. Koka upp matlagningsgrädden och pressa ner citronsaften.
    6. När kycklingen är klar så tar ni upp kycklingen från lergrytan och använder skyn till såsen. Använd en sil för att bara få skyn. Smaka av och ta sedan kycklingbuljong för att få lite extra smak på såsen, ta detta efter tycke och smak.
    7. Rensa kycklingen och servera denna tillsammans med pastan och såsen..
    8. Smaklig måltid

    Liknande recept

    4.5
    1 h 45 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben