Thomas kyckling i lergryta

Serverar: 4-5 portioner

En god middag som min sambo Thomas lagade idag.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling, ca 1 kg
  • ½ purjolök, skuren i mindre bitar
  • 2 morötter, delad i 3 cm bitar, sedan i stavar
  • 1 burk skivade champinjoner, 400 g
  • 1 hönsbuljongtärning + 5-7 dl vatten
  • Marinad
  • 1 påse marinad for chicken, 75 g
  • Salt
  • Chicken och Steak krydda, Santa Maria
  • Instruktioner

    1. Rör samman marinaden från påsen, salt och grillkryddan. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över marinaden, se till att att hela kycklingen får marinad. Låt ligga ca 1 timme, vänd runt kycklingen ett par gånger i marinaden.
    2. Lägg sedan ner kycklingen i en lergryta tillsammans med purjolök, morötter och champinjoner. Tillsätt vattnet och buljongtärningen.
    3. Sätt in lergrytan i en kall ugn, sätt ugnen på 200°C och låt kycklingen lagas i ca 1 ½ tim.
    4. Vill man ha sås istället för buljongen så red av med lite Maizena.
    5. Servera med ris eller skiva några potatisar och låt de koka med i lergrytan.
    6. Smaklig måltid - hoppas det smakar!!!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 45 min
    4
    10

    Kommentarer (1)

    UllaC 25 januari 2011

    Kycklinggrytan var jättegod, buljongen mumma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben