Kyckling i lingonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Denna rätt har mina vänner önskat när vi har fest,om och om igen. Rätt om ni inte tycker om lingon så uteslut dem inte, de gör halva rätten. Jag hittade denna i en tidning, det var en kvinna som vunnit första pris med den. Smakar som restaurangmat när den är som bäst.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm rosmarin
  • 1 dl vatten
  • Sås
  • ½-1 dl sky eller hönsbuljong
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl frysta eller färska lingon
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 krm kanel
  • 1 msk lingonsylt
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Klippt gräslök
  • Några lingon
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Grönsallad
  • Raspad pepparrot
  • Instruktioner

    Bryn filéerna i smöret tills de får fin färg. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Häll på vattnet och efterstek under lock i 6-10 minuter. Ta upp filéerna och låt skyn koka ihop med grädden och lingonen på hög värme i några minuter. Sila såsen och häll tillbaka den i pannan. Smaksätt med sojan, kanelen och lingonsylten. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner filéerna i såsen och låt allt bli varmt. Garnera med gräslök och lingon och servera med potatis, sallad och raspad pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    sonja55 13 juli 2008

    Har just ätit denna maträtt. Vi gillade den verkligen,kan tycka att det blev lite i minsta laget av såsen,jag tillsatte mer grädde och lite till av det andra. Tack från Sonja

    Heisjo 16 juni 2009

    mums, roliga smaker som verkligen kompletterar varandra! Jag gjorde lite extra sås och hoppade över pepparroten som jag inte riktigt tycker passar in Rekommenderas varmt!.

    frucaos 5 september 2010

    Gubben tycker 3a, jag tycker 4a, gissa vem som skriver? Men vi hade ris till - jag har snöat inne på ris till kyckling! Det som väl drar ner lite är all grädden ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben