Kyckling i piri pirisås

Serverar: 4 portioner

En het kyckling kommer lastad!

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • Piri pirisås
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 piri piri pepparfrukter
  • 1½ msk riven färsk ingefära
  • 400 ml kokosmjölk (1 burk)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • Topping och servering
  • Kärnorna från ½ granatäpple
  • 70 g färsk spenat
  • Ris, bulgur eller couscous
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Skala och tärna moroten fint. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka chilifrukterna.
    3. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs morot och lök ca 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Sjud tills moroten mjuknat.
    4. Mixa med en stavmixer till slät konsistens. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
    5. Toppa kycklingen med granatäppelkärnor och spenat. Servera med couscous, ris eller bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben