Kyckling i piripirsås

Serverar: 4 portioner

Laga i ugnen och låt vila en stund innan festen.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • Piri pirsås
  • 1 msk olivolja
  • 1 fint tärnad morot
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 hackade piri piri pepparfrukter
  • 1½ msk riven färsk ingefära
  • 400 ml kokosmjölk på burk
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • Topping
  • Kärnor från ½ granatäpple
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
    2. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs morot och lök ca 3 minuter.Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Sjud till moroten mjuknat.
    3. Mixa med stavmixer till en slät konsistens. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen cirka 25 minuter.
    4. Toppa kycklingen med granatäpplekärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben