Kyckling i rot- grönsakslåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En god och lättlagad kycklingrätt som passar alla dagar.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 sötpotatis
  • 1 kålrot
  • 3-4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 5-6 potatis
  • 2-3 dl broccoli
  • Rosmarin
  • Marinad
  • 2-3 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 msk sweet chili
  • 1 msk honung
  • 1 krm garam masala
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm curry
  • 1 tsk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 gr. Kycklingfiléerna skärs i bitar. Lägg bitarna i en plastpåse med marinaden. Ställ dem svalt i någon timme.
    2. Ta lite olja i blecket och lägg i rot- o grönsakerna och rosmarinkvistarna. Sätt in blecket i ugnen. Under tiden bryn kycklingbitarna tills de fått färg.
    3. Lägg sedan i kycklingbitarna tillsammans med rotsakerna. Avpassa så allt är klart när kycklingbitarna är genomstekta och rotsakerna är mjuka.
    4. Strö över med flingsalt innan maten serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben