Kyckling i whiskeysås med parmesanpotatismos

Serverar: 4 portioner

Hoppas ni gillar det

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé, färsk
  • 1 dl soltorkade tomater
  • Whiskysås
  • ½ dl soja
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl whisky
  • Potatismos med parmesan
  • 1 kg potatis, fast
  • ½ dl parmesan, riven
  • ½ dl mjölk
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form.
    2. Hacka soltorkade tomater och strö dem över kycklingen.
    3. Blanda soja, vispgrädde och whiskey i en skål. Häll såsen över kycklingen och ställ in det i ugnen i 200 grader ca 30 minuter.
    4. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter i hälften mjök hälften vatten. Häll av potatisen och blanda i mjölk, smör och den rivna parmesanen
    5. Servera med valfria grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben