Kyckling i yoghurt och saffransmarinad

Serverar: 4 portioner

Saffran sätter piff på kycklingen!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (ca 500 g)
  • ½ krm saffran
  • ½ krm salt
  • ½ matlagningsyoghurt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja till stekning
  • ½ tsk salt
  • Tomat och löksallad
  • 1 liten rödlök
  • 1 ask cocktailtomater
  • eller 4 medelstora tomater
  • 1 dl hackad mynta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg ut kycklingfiléerna och tryck till dem med handen så att de blir något plattare. Lägg dem i en plastpåse.
    2. Stöt saffran och salt i en mortel och blanda med yoghurt och peppar. Häll yoghurten över filéerna och gnugga påsen så att marinaden fördelas över köttet. Låt vila.
    3. Skala och skiva löken tunt. Halvera cocktailtomaterna eller skär tomaterna i tunna klyftor. Blanda lök, tomat, hackad mynta och persilja med olja, citronsaft, salt och peppar. Låt stå.
    4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tag upp kycklingfiléerna ur marinaden och krydda dem med salt. Stek dem gyllenbruna, ca 2 minuter på varje sida. Sänk temperaturen och lägg på ett lock. Efterstek ca 5 minuter. Skiva kycklingfiléerna och servera med sallad , bulgur eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Benedicta68 16 januari 2013

    Hej! Jag undrar vad som menas med 1/2 matlagningsyoghurt? Skriv gärna mått så man vet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben