Kyckling Italiano

Serverar: 4 portioner

Italiensk rätt, då kan man inte misslyckas.

Ingredienser

  • 4 Kycklingfiléer
  • 2 tsk Smör
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • ½ msk Vetemjöl
  • ½ dl kelda laga lätt
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 tomater
  • 2 msk Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Vispa ut mjölet i lite vatten. Vispa i gräddmjölk, balsamvinäger och kycklingfond.
    2. Häll i pannan. Låt sjuda i ca: 10 minuter. Skala och skiva vitlöken, skär tomaterna i bitar. Fräs i smör i en stekpanna och lägg över till kycklingen.
    3. Strö över basilikan och servera med potatisklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Hampe4 30 oktober 2008

    Jättegott!! Går utmärkt att servera med både ris och pasta också.

    jen_05 28 januari 2011

    Denna kyckling är supergod och så enkel att göra! Har även testat att skära kycklingen i mindre bitar så det blir mer som en gryta och det funkar bra det med. Vi äter den helst med ris.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben