Kyckling Jalfrezi

Serverar: 6 portioner

Underbart stark indisk curry.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 750 g kycklingfiléer
  • 1/4 tsk gurkmeja
  • 1 lök, finhackad
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 500 g tomater, finhackade
  • 1/4 msk olja
  • 1 tsk kummin, mald
  • 1 tsk koriander, mald
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • Instruktioner

    1. Värm upp 2 msk olja och fräs lök och vitlök ett par minuter på hög värme försiktigt så att löken inte bränns vid.
    2. Vänd ner kyckling, gurkmeja, chilipulver och salt. Stek på låg till medelvärme i 5-10 minuter, eller till gyllenbrunt. Skrapa botten och vänd kycklingen med jämna mellanrum.
    3. Vänd ner tomaterna. Lägg ett lock på och låt koka på medelvärme i ca 20 minuter.
    4. Ta av locket och låt puttra i 10 minuter till för att få såsen tjockare.
    5. Lägg till kummin, koriander, ingefära och färsk koriander och låt puttra i 5-7 minuter.
    6. Servera med basmatiris och naanbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mellanbellan 19 september 2008

    Spännande att tillaga med alla heta kryddor och gott blev det också. Tack så mycket för kvällens middag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben