Kyckling kabanoss

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Kabanossen sätter lite piff på kycklingen. Mycket uppskattad av barnen.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 3 kabanosskorvar (300 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche tomat och basilika
  • 2 dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Chilipeppar
  • Olivolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfilérna. Strö över lite salt och peppar på kycklingen. Dela korvarna på längden och skiva dem. Hacka löken och vitlöken.
    2. Börja steka korven i oljan på relativ hög värme. Tillsätt lök och vitlök när korven börjar få färg. Sänk värmen något och stek ca 2-3 minuter till.
    3. Lägg upp allting på en tallrik och lägg sedan i kycklingen i stekpannan och stek den tills den har fått färg. Lägg tillbaka korven och löken. Krydda med paprikapulver och lite chilipeppar.
    4. Häll i grädden och låt den bli varm. Tillsätt till sist crème fraichen och låt det puttra i 5-10 minuter.
    5. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben