Kyckling & kantarellpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En god paj som man kan äta året om !

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 nävar kantareller
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk färsk persilja
  • 1 tsk salt
  • ev. svartpeppar och paprikapulver
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga. Förgrädda 10-12 i 225 ºC. Sänk värmen till 175 ºC.
    2. Strimla kycklingen, hacka lök och vitlök samt rensa och förväll svampen. Fräs allt i en stekpanna tills kycklingen har fått fin färg och är genomstekt.
    3. Rör ihop en äggstanning. Lägg i fyllningen i pajskalet, häll över äggstanning och strö över riven ost.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen, 30-40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    h-gomer 17 september 2008

    Tack så mycket. Det var en god paj.

    Baddy96 24 oktober 2008

    helt underbart god paj! gjorde inte riktigt som i receptet, uteslöt persilja och gjorde en lite magrare deg med kesella. men ändå såååå god!

    sarahinrichsen 25 augusti 2009

    La till lite creme fraiche till kycklingen, det gjorde pajen lite krämigare

    knottis 8 augusti 2010

    Suveränt god paj! Enkel att göra också eftersom man steker allt på en gång.

    pricken67 25 oktober 2012

    God, men fyllningen behöver salt och vitpeppar. Även äggstanningen behöver kryddas så stryk EV svartpeppar och paprika.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben