Kyckling korma

Serverar: 4 portioner

420 kalorier per portion En krämig och mild kycklingcurry.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tsk olja
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 3-4 krossade kardemummakärnor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • ½ tsk garam masala
  • 4 dl hönsbuljong
  • 3 dl basmatiris
  • 1 dl kokosmjölk med låg fetthalt 6%
  • 25 g flagad mandel
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken, pressa vitlöksklyftorna. Fräs allt i oljan i en kastrull ett par minuter. Tillsätt kryddorna och blanda om.
    2. Skär kycklingen i 2 cm tärningar och lägg i den i kastrullen och låt den fräsa under omrörning.
    3. Blanda i tomatpuré, ingefära, garam masala och buljong.
    4. Låt allt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
    5. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
    6. Häll kokosmjölken i kycklinggrytan och koka ca 5 minuter till. Smaksätt med salt och peppar och strö över mandeln.
    7. Servera grytan med riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hillan66 18 februari 2012

    Jättegott! Har blivit en favorit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben