Kyckling med ädelost

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 paprikor
  • 1 knippa salladslök
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl färska örtertimjan
  • basilika
  • 2 msk smält smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ädel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Strimla paprikorna. Skär salladslöken i bitar. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form.Blanda grädde, fond, vitlök, grovhackade örter. Lägg över grönsakerna. Lägg på kycklingen. Pensla med smör. Krydda med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i 20 min. Ta ut och strö osten över kycklingen. Stek i ytterligare 10 min.Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben