Kyckling med auberginer

Serverar: 4 portioner

Auberginen smakar bäst om den steks eller gratineras och den passar fint att blanda i köttgrytor eller servera som pikant grönsakstillbehör till stekt kött eller korv.

Ingredienser

  • 1 tinad och styckad kyckling, ca 1 kg
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 auberginer
  • 6 tomater
  • Vetemjöl
  • 1 knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingdelarna i hälften av matfettet, bägge sorterna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, tomatpuré och krossad vitlök och låt köttet puttra på svag värme under lock 30-40 minuter tills det är riktigt mört.
    2. Skär auberginerna och tomaterna i skivor, panera dem lätt i vetemjöl och en aning salt och peppar och stek skivorna i resten av fettet.
    3. Lägg upp kycklingen i en serveringsgryta, varva med de stekta grönsakerna. Häll skysåsen över och strö på grovklippt persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Grillspett!
    Grillfest i helgen? Här kommer förslag på olika grillspett, men det al...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben