Auberginen smakar bäst om den steks eller gratineras och den passar fint att blanda i köttgrytor eller servera som pikant grönsakstillbehör till stekt kött eller korv.
Ingredienser
1 tinad och styckad kyckling, ca 1 kg
50 g smör eller margarin
1 dl olivolja
Salt
Vitpeppar
1 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 auberginer
6 tomater
Vetemjöl
1 knippa persilja
Instruktioner
- Bryn kycklingdelarna i hälften av matfettet, bägge sorterna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, tomatpuré och krossad vitlök och låt köttet puttra på svag värme under lock 30-40 minuter tills det är riktigt mört.
- Skär auberginerna och tomaterna i skivor, panera dem lätt i vetemjöl och en aning salt och peppar och stek skivorna i resten av fettet.
- Lägg upp kycklingen i en serveringsgryta, varva med de stekta grönsakerna. Häll skysåsen över och strö på grovklippt persilja.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Grillspett!
Grillfest i helgen? Här kommer förslag på olika grillspett, men det al...