Kyckling med bacon och bambuskott

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Man tager vad man haver och ibland lyckas man..... den här gången tyckte jag att det blev extra gott. Beror säkert på att jag stoppade i det som jag gillar i hopkoket.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, strimlade
  • 140 g bacon, strimlad
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 115 g svamp på burk
  • 220 g bambuskott, finstrimlade på burk
  • 1 tsk mango chutney original
  • 1 tsk Thai hot chili sauce
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk MrsChengs soja
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • ½ tsk nykrossad svartpeppar
  • 15 körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Började med att förbereda alla ingredienserna, strimla kyckling och bacon, skiva rödlöken och vitlöken, öppna burkarna och töm ut spadet.
    2. Därefter stekte jag kycklingstrimlorna, baconet och lökarna i pannan och kryddade med lite salt och nystött svartpeppar. När kycklingen var färdigstekt tillsatte jag svampen och mango chutneyn och chili saucen samt kycklingfonden och sojan. Hällde på grädden och det fick puttra i en minut sen tillsatte jag bambuskotten och körsbärstomaterna. Allt fick sen puttra i ca 5 minuter på låg värme.
    3. Jag kokade fullkornsris och åt det tillsammans med kycklinggrytan, det blev rätt gott och ett perfekt sätt att rensa i skafferi och kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben