kyckling med bambuskott

Serverar: 2-3 portioner

Jättegott! alla måste prova den!

Ingredienser

  • 2 kycklingfileer
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd eller grön spansk peppar
  • 1 medelstor morot
  • ca 100 g bambuskott
  • ca 100 g vattenkastanja
  • ca 100 g små färska champinjoner
  • 2 msk olja eller margarin
  • ca 50 g Cashewnötter
  • 2 tsk majsstärkelse (maizena)
  • 1½ dl vatten
  • ½ tsk kinesisk soja
  • 2 krm salt
  • ½krm svartpeppar
  • ½ hönsbuljongtärning
  • sambal oelek efter smak
  • Instruktioner

    skär kycklingfileerna i smala strimlor. Skär löken i ett par cm långa bitar. dela av spansk peppar och strimla fruktköttet. skär moroten , bambuskott. vatten kastanja i strimlor och dela svampen. Hetta upp en wok eller stor stekpanna, tillsätt lite fett och fräs nötterna guldbruna under omrörning. Tag upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Hetta upp mer fett och fräs köttet ett par minuter under omrörning, Tag upp och låt också rinna av på hushållspapper. Fräs sedan morötterna och svamp några minuter. Blanda i bambuskott, vattenkastanja, lök och spansk peppar och fräs under omrörning 1-2 min. Rör ut mjölet i vattnet , blanda det med soja, salt , peppar och sambal oelek ( man kan servera det till mat om man vill istället för att ha det i såsen efter som sambal oelek är väldigt stark) och häll det i pannan. Tillsätt söndersmuladbuljontärning och koka upp under omrörning. Blanda i kött och nötter och låt allt koka upp. Servera med kokt ris

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    fancyface 13 juni 2008

    sambal oelek efter smak vad är det??

    Agali 18 juli 2008

    Låter supergott, ska definitivt provas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben