Kyckling med cocosmjölk

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Asiatisk spännande smak med cocos och soltorkade tomater.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 6-8 färska champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk à 400 ml cocosmjölk
  • 2 dl crème fraice (gärna lätt)
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 msk sötsur thaisås
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0,5 msk soya
  • 0,5-1 msk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i skivor och bryn i stekpanna. Lägg över i ugnssäkert fat.
    2. Skiva purjolöken och champinjonerna och bryn det i samma panna, tillsätt pressad vitlök.
    3. Blanda i cocosmjölken, crème fraichen, sötsur sås, soya och hönsbuljongtärningen. Låt det få ett uppkok. Tillsätt paprikapulver alt curryn efter smak och salta/peppra.
    4. Om du vill ha såsen lite tjockare, red med maizena.
    5. Häll såsen över de brynta kycklingfiléerna och strö över riven ost. In i ugn 200 gr i 20 min.
    6. Serveras tillsammans med ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben