Kyckling med currystekt vitkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ibland handlar jag hem en grönsak/rotsak och letar sedan åt recept som passar. När jag en gång hade köpt vitkål hitade jag detta - mycket gott!

Ingredienser

  • ca 1 kg kycklingdelar
  • 2-3 dl couscous
  • 1 gul lök
  • ca 400 g vitkål
  • 2 msk olja
  • 2 msk mild currypasta
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Ugnsstek kycklingdelarna enligt anvisning. Tillaga couscous till 4 personer enligt anvisning. Skala och grovstrimla löken. Grovstrimla vitkålen. Fräs i en het stekpanna med olja i ca 5 minuter. Rör om då och då.
    2. Rör ner currypaste. Häll i kycklingfond, vatten och socker. Låt puttra i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg upp kycklingen på tallrikar tillsammans med vitkålen. Strö över persilja. Servera med couscous, grovt bröd och ost.
    4. Tips! Byt ut sockret mot lite sweet chili!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben