Kyckling med Dijonsenap

Serverar: 4 portioner

En god kycklinggryta som är lite "hot" som måste smakas!

Ingredienser

  • 400 g kycklingfileér
  • 2-4 msk Dijonsenap(efter smak och styrka)
  • smör och olja till stekning av kykling
  • apelsinsaft från en apelsin eller 1 dl apelsinjos
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 purjolök
  • 1 knippe persilja
  • Chilisås med vitlökssmak
  • 500 g färsk pasta eller 4 port ris
  • grönsallad
  • Instruktioner

    Dela kycklingfileérna i lagom bitar. Tag en plastpåse, lägg i kycklingen och blanda i Dijonsenapen. Knyt påsen och blanda. Låt det dra 1 timme i kylskåpet. Strimla paprikorna och purjolöken fint. Smält matfettet och bryn kycklingen så de får en fin färg. Lägg över i en kastrull. Slå på apelsinjos/färskpressad apelsinjos, matlagnings grädde,chilisås med vitlök(efter smak). Lägg i paprikan och purjolöken, låt sjuda under lock 30-40 minuter på svag värme. Smaka av såsen med salt och peppar. Pudra över paprikapulver och finklippt persilja på kycklingen precis innan servering. Serveras med färsk pasta eller ris.En fräch sallad passar utmärkt till.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    wivson 29 januari 2009

    Mycket gott recept på kyckling. Vid Solviks folkhögskola har vi gjort denna idag på 20 kg file - enda ändringen var att jag hade hela fileer som jag lade med dijonsenap i påse dagen innan. Kycklingen delades sedan och ungsstektes. Vi strödde paprika, purjo och persilja över den halvstekta kycklingen. Såsen gjodes i kastull och reddes med maizena för att sedan hällas över kycklingen och göras färding i ugnen. Supergod! 145 st tacksamma matgäster tackar för receptet! mvh Wiveca husmor vid Solviks folkhögkola i Västerbotten

    hellea 4 november 2009

    Mycket gott och uppskattat här hemma. Spännande smaker med senap, apelsin och chili.

    allabimma 4 november 2009

    Tack för att Ni skriver kommentarer trevligt med nöjda matkompisar!Väl mött på matklubben mvh allabimma

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben