Kyckling med enbärssås

Serverar: 4 portioner

En riktig söndagsmiddag!

Ingredienser

  • 4 kronfågel kycklingfiléer
  • 2 msk Arla smör- och rapsolja
  • 1 kg blandade rotsaker; morötter, lök, palsternacka och potatis
  • 2-3 msk örtkryddor, timjan, rosmarin
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk enbär, krossade
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 tetra Oatly iMat 13% (2,5 dl)
  • 1 1/2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 msk Maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda rotsakerna med örtkryddor, salt och peppar. Lägg på plåt och baka i ugn ca 20–30 minuter tills de fått fin färg. Bryn kycklingen runt om i smör- och rapsolja i en panna. Låt steka med i ugnen de sista 10 minuterna. Tillsätt lök och enbär till pannan och fräs allt i någon minut på medelvärme.
    2. Häll i vitt vin och sjud i någon minut. Slå på iMat, vatten och kalvfond och sjud såsen ca 5 minuter. Blanda Maizena med lite vatten och red av såsen. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben