Söndagsmiddag med kyckling och enbärssås

Serverar: 4 portioner

En bra allt-i-ett-rätt.

Ingredienser

  • 4 Kronfågels kycklingfiléer
  • 2 msk Arla Smör- och Rapsolja
  • 1 kg blandade rotsaker; morötter, lök, palsternacka och potatis
  • 2-3 msk örtkryddor; timjan, rosmarin
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk enbär, krossade
  • ½ dl vitt vin
  • 1 Oatly iMat 13 % (2,5 dl)
  • 1 ½ msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 msk Maizena
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Blanda rotsakerna med örtkryddor, salt och peppar. Lägg på plåt och baka i ugn 20-30 minuter, tills de fått fin färg.
    3. Bryn kycklingen runt om i smör- och rapsolja i en panna. Låt steka med i ugnen de sista 10 minuterna. Tillsätt lök och enbär till pannan och fräs allt i några minuter på medelvärme. Häll i vitt vin och sjud i någon minut. Slå på iMat, vatten och kalvfond och sjud såsen i cirka 5 minuter.
    4. Blanda Maizena med lite vatten och red av såsen. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera tillsammans med sallad, strimlad vitlök och lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben