Denna underbara, annorlunda kyckling går det inte att misslyckas med. Frukt på burk innebär också kort förberedelsetid. Det går ännu fortare om du använder dig av en färdiggrillad kyckling.
Ingredienser
1 kyckling à 1,5 kg
1 burk blandad frukt
1 msk osötad fransk senap
1 rödlök
1 msk smör eller margarin
1 msk maizena
1 burk ( 400 g) krossade tomater
1 burk ( 100 g) grön chilifrukt
2 msk vitvinsvinäger
Marinad
Spadet från fruktkonserven
2 msk osötad fransk senap
Instruktioner
- Själv brukar jag köra en genväg och använda mig av två färdiggrillade kycklingar, perfekt om man har bråttom!
- Ta skinnet av kycklingen och dela den i 6 delar. Låt frukten rinna av och ta vara på fruktspadet. Blanda fruktspadet med senapen i en stor skål till en marinad och ställ ½ dl åt sidan. Lägg kycklingbitarna i marinaden och se till så att kycklingen täcks av marinad. Täck över med plastfolie och kyl i 30 minuter.
- Sätt på grillen och täck ett grillgaller med folie. Lägg kycklingen på folien och släng marinaden. Grilla kycklingen ca 10 cm från värmen i 35-40 minuter. Vänd en gång och pensla några gånger med resten av marinaden.
- Skala under tiden löken och skiva den tunt. Smält 1 msk matfett i en stekpanna och bryn löken tills den är mjuk.
- Blanda maizena och tomater i en skål. Häll tomatblandningen över löken och sjud upp under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt chilifrukt, vinäger, senap och frukt. Värm upp tills allt är genomvarmt, ca 2 minuter. Lägg upp kycklingen och häll över såsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)