Kyckling med fruktsalsa och tunnbröd

Serverar: 4 portioner

Banka ut köttet, då drar det åt sig smak av marinaden och blir mört och snabbstekt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (à 125 g)
  • 2 dl ananasjuice, t ex Brämhult morning
  • 1 dl solrosolja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 4 bitar vattenmelon
  • 4 tunnbröd
  • Vattenkrasse
  • Salsa
  • 1 liten papaya
  • 2 askar gula körsbärstomater
  • 1 bunt salladslök
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 kruka mynta
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 krm salt
  • Servering
  • Mynta
  • Lime
  • Instruktioner

    1. Banka ut kycklingfiléerna med en kavel mellan 2 ark bakplåtspapper tills deär ca 1 cm tjocka. Blanda juice, olja, salt och peppar med kycklingen och marinera 1 timme. Vänd runt den någon gång.
    2. Salsa: Skala papayan och tärna smått. Klyfta tomaterna. Skiva salladslöken och urkärnad chilifrukt tunt. Finhacka myntan. Blanda allt till salsan med limejuice och salt.
    3. Ta upp kycklingen ur marinaden, torka av och grilla på båda sidor tills den är genomstekt. Grilla vattenmelon och tunnbröd snabbt.
    4. Servera kycklingen på tunnbrödet. Toppa med vattenkrasse och salsa och servera vattenmelonen till. Dekorera med myntakvistar och lime i klyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben