Kyckling med god äppelröra

Serverar: 4 portioner

Lägg upp kycklingen på en bädd av äpplen, rökt skinka och purjolök - ät och njut!!!

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Ca 1 dl hönsbuljong
  • 2 äpplen
  • 100 g rökt skinka
  • 1 purjolök
  • 3 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka av kycklingen. Dela citronen och gnid in fågelns in- och utsida med den. Krydda med salt och peppar.
    2. Bryn kycklingen vackert gyllene runtom i lite matfett över inte allt för hög värme. Sänk värmen och häll buljongen i botten av stekgrytan. Låt kycklingen bräsera under lock ca 45-50 minuter eller tills den är genomstekt.
    3. Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. Ansa och strimla purjolöken. Strimla skinkan.
    4. Fräs äpple, purjolök och skinka i lite matfett. Tillsätt grädde och kycklingfond. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar.
    5. Ta upp kycklingen och dela den i fyra bitar. Lägg ner dem i äppelröran och låt kycklingbitarna puttra med ca 5 minuter. Garnera med lite färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben