Kyckling med harissa & currysås

Serverar: 2-4 portioner

Smalmat

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 400 g krossade tomater
  • 2-3 gula lökar
  • 150 g broccoli
  • 3 morötter
  • 2 klyftor vitlök
  • Harrisapasta
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Curry
  • Stark paprikapulver
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar och stek i panna. Hacka alla grönsaker grovt.
    2. Tag fram en kastrull och fräs löken någon minut på hög värme, pressa i vitlöken och resten av kryddorna. Stek en halv minut och avsluta med sojan (ca 3 msk). Häll på krossade tomater och lite vatten. Ha i harissapastan. Släng i alla grönsaker och koka en stund. Kör allt i en mixer.
    3. Häll över grönsakssåsen när kycklingen stekts klart och smaka av. Puttra gärna vidare en stund.
    4. Servera med ris, bulgur eller en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben